16 Mayıs 2010 Pazar

Fenerbahçe'yi Yenmek


Özellikle Ankaragücü asbaşkanı ortamı gerip "Fenerbahçeyi 3-0 yenip Bursa'yı şampiyon yapacağız, Bizans oyunları bitecek " demecini verdiğinde Ankaragücü kaybetmişti zaten maçı.

Bu adamların kafasının almadığı ve ne kadar cin olduğunu şu anda daha iyi kavrayabildiğimiz Sadri Şener'in anladığı bir şey vardı. Aslında TS-FB kupa maçından önce yazmak istemiştim, ya da en azından hemen sonra ama kısmet olmadı. söylemek istediğim ise şuydu: Fenerbahçe (malesef) TSL'nde gerilimi en iyi taşıyan takımdır. En kritik GS maçını da bir şekilde 1-0 a bağlamayı başarmıştır, BJK maçını da almıştır. ANcak puan kaybettiği maçlar hep beklemediği, konsantre olmaya gerek duymadığı maçlarda olmuştur. Fenerbahçeli futbolcuların son 3-4 yıldır en önemli sorunu her maç oynamayı istememeleri. Benim hatırladığım tek kritik FB galibiyetimiz 2 sene önceki maçta Nonda'nın attığı golle gelen galibiyetti.

Bu yüzden Ankaragücü yok yere ortamı gerip FB'li futbolculara gerekli konsantrasyonu sağlayınca deyim yerindeyse sahada FB Şov vardı.

Bir hatırlayın bakalım Kupa maçı öncesini, maçın Urfa'da yapılacağı açıklandığında bile ortamı germediler, Fenerbahçe'yle aynı otelde kamp yapalım gibi açıklamalarda bulundular. Belki de Fenerbahçeli futbolcular Ankaragücü maçını düşündüklerinden sahada sadece gezindiler ve kupa Trabzonspor'un oldu.

Ligin son maçı öncesinde Şenol Güneş'in intikamı lafları gezmeye başladığı anda hemen açıklama geldi Trabzon camiasından. O maçı unutun, ben o konuyu kapattım, intikam falan yok dedi ŞEnol Güneş. Arkasından Sadri Şener konuştu gidip yenilip döneriz dedi (tabii ki şaka yollu ve basın mensuplarını iğneleyerek). Sanki Kadıköydeki maç ligin son maçı değildi. 2006 da da aynısı olmuştu. Sanki son maç oynanmadan şampiyon olunmuşcasına bir hava hakimdi. Ve bu gece yine aynı olay yaşandı.

Sözün özü, her kim ki Fenerbahçe'yi yenmek ister, bunu uluorta bağırarak söylemesin. Sessiz olsun maç anına kadar.

Hiç yorum yok: