28 Kasım 2010 Pazar

Beşiktaş Maçı Öncesi

İçimi karartan haberlerden dolayı haberleri izlemeyi bırakmış, TV ile olan bağlantımı spor müsabakaları ve dizi izlemekle sınırlamıştım. Zaten neyin doğru anlatıldığı da şaibeliyken izlemektense güvendiğim kalemlerden/bloggerlardan okumayı tercih etmeye başladım. Galatasaray'ın da son dönemde içinde olduğu durum o kadar içler acısı ki yazsam her gün burada ağlamış olacağım için bir süredir içimde tuttum yüreğimden geçenleri.
Maça saniyeler kala kısa kesmek lazım. Hagi ısrarla Sabri'den orta sahada faydalanabileceğini düşünmeye devam ediyor ki "bence" büyük hata. Eğer ki orta sahada Sarp oynamasın diye iyi bir orta saha transfer edene kadar ki strateji buysa lafım yok. Ancak o bölgede Sabri'den top kesmekten öte fayda bekliyorsa yanlış kere yanlış. Sabri pır pır bir isim, bıkmaz usanmaz, adam kovalar, çalım yer tekrar karşısına dikilir rakibinin ve oyun bozmak, oyun kurmaktan kolaydır. Sabri de bunu çok güzel yapar. Kademeyi falan da öğrendi şükür. Ama iş ileride oynayıp finalk pası vermeye veya orta yapmaya gelince mental kapasitesi ve yeteneği istenilenin çok gerisinde kalacaktır. Ve bir çok hücum "etkin" hale gelemeden zayi olmuştur, olmaya da devam edecektir. Ali Turan'da bek olarak Sabri katkısının yanına yanaşamıyor bir de işin o yönüne bakmak lazım. Şükürler olsun ki Q7 sahada değil bugün.
Çoğumuzun beklediği üzere Hagi'nin kontrol futbolundan ve Beşiktaş'ın eksiklerinden dolayı iki tarafın da az pozisyon bulacağı bir maç olacaktır.

edit: yazının tam burasında bahsettiğim Ali Turan kapasitesizliği saçma sapan bir penaltı getirdi. Tabii ki Schuster de herkesin gördüğü gibi Galatasaray'ın en zayıf bölgesinin sağ bek olduğunu görüp Holosko gibi süratli bir oyuncuyu oraya kaydırarak verim almayı düşünmüş. Orada eğer Sabri olsa bu pozisyonun yaşanma ihtimali yoktu.
Ali Turan.2ın ıslıklanmasına da gerek yok, yavaş olması suç değil, yavaş olduğu halde bek oynatılması suç. Şimdi uğraşsınlar bakalım golü çıkarmaya, heralde beklenenden çok pozisyon olur bundan sonra.

Hiç yorum yok: