5 Aralık 2010 Pazar

Kasımpaşa 0 - 3 Galatasaray : Kötü vs. Çok Kötü


Maça dair yazılacak fazlaca bir şey yok. Kötü ile çok kötünün maçını kötü kazandı. Sahada GS adına ne yaptığını bilen 4 adam vardı. Bunlardan sadece biri hücum bölgesinde oynadığı için pozisyon bulmamız için rakibin hata yapması ve/veya diğer oyunculardan birinin anlık parlamaları gerekiyordu.
Temeldeki problem Kewell'a ayak uyduracak bir kişinin bile olmayışıydı sahada. Kewell hücum aksiyonunu başlatsa ya da final pasını verse diğerleri pası piç etti, pozisyonu harcadı. Kewell bunlar atamayacak doğru koşuyu ben yapayım dediğinde de topu ona aktarabilen olmadı. Aydın bir kez başardı o da gol oldu zaten. Kewell sayesinde sayısız pozisyona giren Pino'da klasını! kanıtladı.
Ben Keita'nın gidişine kızanlardan değilim, bana göre değerini bulan oyuncu satılabilir ancak Pino geldiğinde, tam bir takım oyuncusu olduğunu yazan bilimum bloggerların futbol bilgilerinden artık şüphe ediyorum. Camia'ya bir kazık da siz attınız. Adam güçlü değil, son vuruşlarda bitirici değil, final paslarında kötü, takım oyuncusu hiç değil. Tek meziyeti süratiyse atletizm takımımıza buyursun.
Maçta olumlu olarak sayabileceğimiz ender anlardan biri Insua'dan farklı şekilde faydalanabileceğimizi de görmüş olmaktı. Adam orta sahaya geçtiğinde dahi durduğu yer olsun, yaptığı koşular olsun, onun yaşı kadar zamandır futbol oynayan orta saha oyuncularımızın (Cana hariç) çok ilerisindeydi.
Madem H.Balta'dan vazgeçmeyecek Hagi, önüne Insua'yı koysun, santrfora Kewell'ı çeksin de pozisyona girdiğinde heycanlanalım hiç olmazsa. Yeteneğiyle ve isteğiyle şu kadroda ilk 11'e yazılacak 5-6 isimden birisi de Insua'dır. 2-3 seneye şampiyonlar liginde izleyip bak bak bizde böyle oynamıyodu diye hayıflanacak bu ülkedeki bilmem kaç milyon yalan futbol yorumcusu. Adamı oynatmadıkki yeteneklerini sergilesin. Futbolu unutacak az daha kalırsa, kariyerinin en kötü seçimi olarak anacak buradaki günlerini ileride. O katlanamadığımız Tamas bugün Premier Lig'de oynuyor, söylentilere göre Chelsea ile adı anılmış vs. Insua onu da katlar kesin. Ki kendisi Hagi'nin istediği giib sahaya yüreğini koyan bir oyuncu.
Sonuç olarak, ne bugüne ne geleceğe dair umut vermiyor takım. Haftaya Gençler maçı da kazanılır muhtemelen çünkü Gençler'de ligde bizden kötü birkaç takımdan birisi. Yönetim 2 maç kazanıldı diye taraftar herşeyi unuttu zanneder. Devre arası iki-üç transferle göz boyar sezon sonunda da Hagi'li veya Hagi'siz aynı çark dönmeye devam eder.

Hiç yorum yok: