20 Şubat 2011 Pazar

Ferrari: Beşiktaş'ı Satan Bilge



Maç boyu Lugano-Ferrari ikilisi arasındaki gergin ilişkide sinirlerine hakim olamayan Ferrari takımını yakmış, İstanbul'dan tek yönlü gidiş biletine sahip olmuştur.

Gerisi boş. Fenerbahçenin penaltısı, Gökhan Gönül'e çıkmayan ikinci sarı, Almeida'nın kaçırdığı gol vs. 20 dk. ecel terleri döktükten sonra oyuna ağırlığını koyan, çok güzel hücum organizasyonları gerçekleştiren Beşiktaş, Ferrari'nin saçma, aptalca ve hain olarak adlandırılabilecek bir hatası yüzünden ağır bir yenilgi aldı.

Bu arada Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı görünen o ki bazılarını şaşırtmış durumda. Kimse şaşırmasın, alınmasın gücenmesin, hakeme de sallamasın.

Kural 12 der ki, bir oyuncu aşağıdaki 6 ihlalden birisini hakemin kanaatince dikkatsiz, kontrolsüz veya aşırı güç kullanarak yaparsa ...rakip takım lehine bir direk serbest vuruş verilir.
-bla
-bla
-bla
-Rakibe VURUR veya Vurmaya teşebbüs ederse

ve sonunda da şunu der

Direk serbest vuruş ihlalin olduğu yerden yapılır.

Hatta bir oyuncu ceza sahasının dışından ceza sahasının içindeki rakibine tükürse/çıkarıp kramponunu fırlatsa dahi penaltı kararı verilir. Tükürük veya krampon rakibe çarpmasa dahi.

Hiç yorum yok: