12 Temmuz 2011 Salı

TFF'nun Onur ve Şeref Pazarlığı


Takipçimiz az da olsa neden yazmıyorsun diye soranlara (hepi topu 3-5 kişi) daha senaryoyu okuduğumu söylemiştim ki hala okumaya devam ediyoruz. Hani Altıncı His filmindeki gibi son anda her şey değişebileceğinden şu biz ne desek boş ama TFF için aynı durum söz konusu değil tabii.
Federayon Türkiye'de bir çok olayda siyasilerin yaptığı gibi önce muğlak bi karar alalaım, bi izleyelim, sonra tepkilere göre bir şeyler yaparız niyetiyle de bu açıklamayı yapmış olabilir. Fenerbahçe taraftarının gazını almak için de yapmış olabilir. Zor bir karar ve şu anda yargılama devam ettiği için küme düşürme gibi bir karar almamaları çok da doğal. Ancak hangi akla hizmet konuyla ilgili soruşturma başlatmadıklarını ve yine hangi akla hizmet (Digii, Digii, Digiii...) liglerin planlandığı gibi başlayacağını söylediklerini anlayamıyorum.
Diyelim ki ligler başladı 6 hafta oynandı ve gelişmelere göre 4 takımın düşürülmesi kararı alındı, o zaman 2 senesi yanacak o takımların ve yayıncı kuruluşun (Bu da demektir ki yayıncı kuruluş ve kulüpler bu işten yırtacaklarını düşünüyorlar). Alttan çıkamayanlar tazminat davası açacak, üstten düşenler ayrı sızlanacak, Avrupa kupalarından takımlarımız çekilecek, yabancı oyuncular gelmek istemeyecek vs. vs.
Peki bunları federasyon ve diğer takımlar bilmiyor mu? O zamna ya şikecilere daha ağır bir darbe vurmak istiyorlar, ya da müşterilerini daha çok yolmak istiyorlar.
"Hele bi ligler başlamadan 2 yıl taahhütlü decoderleri bi satalım da!" hesaaabı. Yakında su parasına LigTV reklamları dönmeye başlar emin olun.

Şu süreçte önce bizim futbolumuzu aklamamız lazım. Bugün 20-30 milyon euro için bu duruma seyirci kalan namuslu!?! kulüpler, şaibeli bir ortamda bu gelir kaynaklarını çok daha fazla sürdürebilecekleri yanılsamasından kurtulmalıdır.

Yayın gelirlerimiz elden gidecek diye bu karara çanak tutan kulüplerin ne farkı var şike yapanlardan teşvik verenlerden? Rüşvet karşılığı sessiz kalıyor hepsi.

Halbuki tarihi bir fırsat var önlerinde. Bu yılı utanç yılı ilan etsinler hep beraber ve 2011 in bir şampiyonu olmasın Türkiye Liginde. Varsın Digiturk'ten de bu yıl 400 değil 250 alınsın misal durumun vahameti gözetilerek.

Madem tribüne heyecan getirecek diye, bana kupalar kazandıracak diye 20 milyon euroya oyuncu transfer ediyor kulüpler, TFF da 150-200m Euro'ya ligimize "Onur ve Şeref" transfer etsinler.

Bilsinler ki bu transfer pazarlığı ne kadar uzarsa kamunun adaletin sağlandığına inancı da o kadar azalacaktır. Ve eğer ki yayıncı kuruluş korkusundan bunlar yapılamıyorsa bilsinler ki biz gerçek "spor"severler de dekoderlerimizi iade edebiliriz...

1 yorum:

tenten dedi ki...

eline saglik...