1 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray 2 - 0 Sivasspor / Takım Oyunu



Devre arası yazdığım posta eklenecek çok da fazla bir şey yok belki de ama bu sefer maçı kontrol altında tutabildiğimizi görmek sevindirici.
Sivasspor maçı umut aşıladı bana. Futbolcuların Rijkaard'ın öğretilerini unuttuğunu düşünmeye başlamıştım ki, öyle olmadığını görmüş olduk. Tam anlamıyla takım oyunu vardı bugün GS adına sahada. Çok gösterişli değildi belki ama ilk yarının sonundaki ciddiyetsiz oyun dışında ciddi ciddi yardımlaşan, yerinde basan, pas almak için boş alana kat eden bir takım izledik.
Sabri'ye değinmek istiyorum en çok. Bugün çok hevesliydi, skora katkı yapmayı çok istiyordu ancak bu geçtiğimiz haftalarda takıma yaptığı pozitif etkiyi azalttı açıkçası. Her yere koşmaya her adama basmaya çalışarak defansın dengesini bozmaya başladı Sabri. Koştuğu için alkış tutacak belki herkes ama Sivas arka arkaya 2 tane rahat pozisyon buldu onun kanadından. 2.sinde hakemin ofsayt bayrağını kaldırması Sabri'yi kurtardı belki. Rijkaard belki Sabri'yi frenleyemediğin belki de Nonda'nın arka arkaya 90 dk. çıkarma problemi olduğundan sağ beke Uğur hamlesini gerçekleştirerek Sabri'yi özgür kıldı. O da her yere koşturmaya, anlamsız top sürmelerine, kötü şut tercihlerine devam etti ki umarım bugüne özgü bir hevestir Sabri'ninki. Her ne kadar oyunu hareketlendirse de bu hareketliliğin acısını çektiğimiz bir çok maç olmuştur. Sonrasında çok şükür Uğur sağ bekte gerektiği gibi oynamayı kabullendi ve Sivas'ın tek işleyen (kısa süreli de olsa) kulvarı da tıkanmış oldu.
Oyunun genelinde ilk haftaları hatırlatan bol ve hızlı paslaşmalar izledik ki oldukça keyif verici bir gelişmeydi. İkinci yarı ilk yarı kaybolan ciddiyet geri gelince, Sivas'ın umutları sadece duran topa kalmıştı zaten.
Bugünkü dinamik oyunda M.Topal-M.Sarp-B.Özbek üçlüsünün özellikleri ve form durumları etkendi şüphesiz ve belki de Linderoth'un iyileşmesi ve bu üçlüde kendine yer bulmasıyla bu hareketliliğin ileriki maçlara taşınması da sürpriz olmayacaktır.
M.Topal belki de sezonun en iyi maçını oynadı kendi adına, onun toparlandığını görmek de ayrıca mutluluk kaynağı.

Son bir paragrafta Arda için.
Bugün özlediğimiz Arda sahadaydı. Takımı yönetti, katkı sağladı, pozisyona girdi, arkadaşlarına pozisyon sağladı. Çıkışa geçtiğinin sinyalini verdi bağıra bağıra. Tek yapamadığı goldü bugün için. Hoşgeldin kaptan.

Hiç yorum yok: