1 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray - Sivasspor / İlk Yarının Ardından- Ciddiyetsizler

Bugün için Arda'dan umutluydum. Çünkü benim gördüğüm en zeki futbolculardan biridir Arda, özellikle yerli futbolcular arasında. Ve de bugüne kadar basının her türlü üstüne gittiği zamanlarda ayağa kalkıp sahada vermiştir cevabını, bir yenisini bekliyordum ben de. Beklediğime yakın oynamaya başladı kaptan, takımını yönlendiriyordu baya baya. Sene başındaki gibi olmasa da haftalardır unuttuğumuz Arda'ya yaklaşmaya başlamıştı. İlk gole kadar oldukça güzeldi her şey. Rijkaard'ın oynamtmak istediği futbolu oynuyorduk, sahayı çok iyi paylaşıyordu herkes. Topl almak ve arkadaşını rahatlatmak için pas açısı alıyordu her oyuncu. Top Sivasspor'dayken de alan daraltıp rakibin olgun bir atak geliştirmesine engel oluyordu Sarp-Topal ikilisi. Fazla da defansın arasına girmiyolardı (Buca maçında yediğimiz golden sonra da girmesinler bi zahmet).
Ancak ne zaman ki gol olud, takım gördü ki biz Sivas'a göz açtırmıyoruz, ciddiyetsizlik başladı. Tamam yeri gelir topuk pas yapılır ama çok rahat kullanabileceğimiz pozisyonlar, 3 e 3 ler laubali topuk pasları ve tek toplar yüzünden heba olmaya başladı. Bu konuda hala akıllanmamışız. Toplar bencilce kullanılmaya başlandı. Sabri aldığı topla 25-30 mt katetmeye başladı. Yanında Arda bomboş dururken oyalanıp (ki Rijkaard'ın hızlı ve basit pas konusundaki görüşleri bu kadar netken) ayağındaki topu kaptırınca kendi yarı sahasının soluna kadar adam kovaladı ki bu kendi bölgesinin bomboş kalıp defansın tüm düzenini kaydırmak demekti. Belki Sivas bunu değerlendiremeyebilir ama, bunun adı ciddiyetsizliktir. Bir de alkış aldı bu koşusu ben ona yanarım.
Petkoviç'in uyuşuk davranması sonucu sahalarda pek de göremediğimiz bir endirek vuruş kazandı Galatasaray ve golle sonuçlandı. Bunu hakemler o kadar zor çalarlar ki tahminim 6 sn. yi 2 ye falan katlamış olmalı Petkoviç.

Neyse yine 2-0 önde giriyoruz 2. yarıya ama bu ciddiyetsizlik sürerse ve biraz da Sivas'ın şansı tutarsa maçın sonunu yine panik havasında seyredebiliriz.

Umarım gerçekleimez tabii...

Hiç yorum yok: