30 Ocak 2011 Pazar

Bursaspor 2 - 0 Galatasaray : İnatçı Olmak


Teknik direktörlük kursunda ilk ders mi acaba inatçı olmak! Terim de böyleydi, Denizli de, Daum da vs.ama Mourinho değil mesela ya da Guardiola hatta Aykut Kocaman bile inadını bir kenara bırakmış gibi.
Ama benim kişisel tarihim, inatçı hocaların hep mağlup olduğunu yazıyor. Tabii ki hafta boyu takımla çalışıyorlar, futbolu bizden iyi biliyorlar ama neden olduğunu anlamadığım bir şekilde her gelen hocanın spesifik bazı oyuncu seçimlerinin başarısız olacağını ben -ve bir çok Galatasaraylı- daha maç başlamadan ön görebiliyorsa bu futbol ilahları nasıl göremiyor anlamıyorum.
Belki de sebep benim Galatasaray'ı 23 senedir izlememe karşılık onların 3 aydır takımla çalışıyor olmasındadır. Belki de ben kadro nasıl kurulur, idman nasıl yaptırılır bilmiyorumdur ama Sabri'den orta saha-hele hele ön libero- olmayacağını çok iyi biliyorumdur. Çünkü A takıma çıktığından beri izliyorumdur Sabri'yi. O yüzden Feldkamp onu bir FB maçında ön libero olarak sahaya sürdüğünde saydrımışımdır TV başında ve haklı çıkmışımdır. O yüzden Servet o bölgede denendiğinde yine sallamış yine haklı çıkmışımdır. Yine o yüzden Bursa maçında Emre Çolak'ı sahada görünce çıldırmışımıdır. Aydın kurtarıcı olarak girdiğinde sinirlenmişimdir.
Çünkü Aydın'ın Konya maçından sonra kurtardığı maç olmamıştır (az daha Karpaty maçını bir de) her gelen hoca bu adam hızlı, birebirde iyi bunu oynatırım ben diye düşünmüş ama Aydın hepsinin yüzünü kara çıkarmıştır. Bu sırada o hoca yerine yenisi gelince "ya bu çocuk iyiymiş neden bunu oynatmamış ki eski hoca" tavrıyla sonu gelmez bir zinciri başlatmıştır. Yeni gelen hocanın bu zincirden haberi yoktur ancak bilin bakalım kimin vardır? Benim. Bizim.
İşte malesef Hagi'de aynısını yapmaktadır. Takımın safralarına yeni bir şans vermek adına düzlüğe çıkma zamanımızı ötelemektedir ve malesef bu şekilde devam ederse onun yerine yine başka biri gelecek ve Galatasaray bu safraları taşımaya devam edecektir.
Bursaspor maçında sahaya Emre yerine Stancu ile çıkılsa -ki STSL için çok süratli bir oyuncu ve ilk maçında bile oldukça iyi bir performans gösterdi- bir şeylerin daha iyi gitme olasılığı vardı.
Tabii ki tek sorun bu değildi, aynı inatçılık Sarp, Ayhan, Balta için de geçerli. Eğer ki Cana bu maç oynayabilseydi yine defansta yer alacaktı. Barış veya Ayhan'ı kesip orta sahada oynayamayacaktı.
Bir yandan da düşene herkes vuruyor tabi. Zaten galibiyet için şansa ihtiyacımız olan bir maçta, ki 30dk fena da oynamamışız (bu sezonu göze alarak konuşuyorum) ve yediğimiz golde ofsaytı takiben elle oynama var ve ikisi de görülmüyor.
Bu gidişle Avrupa kupaları da yalan olacak ve yine yeniden yapılanma masallarını dinleyeceğiz. Sadece bunların olmaması adına bile yeni sezona Hagi ile başlanmasını ve kendisinin de olmayacak dualara amin deme inadından vazgeçmesini diliyorum.
Israr edecekse Emre yerine fizik olarak süper ligi kaldırma olasılığı daha çok olan Anıl'a, Cumhur'a ısrar etsin. Emre'nin bölgesi zaten kalabalık, orada Arda varsa Arda olmadı Pino olmadı Yekta oynar kendine fazla da sövdürmez ama Emre ezildikçe futbolu ileri gitmek yerine geri gidecek, halbuki Cumhur girse arada bir Ayhan'ın, Sarp'ın yerine en azından sabır deriz.
Maçla ilgil kadro tercihinden fazla da söylenecek çok şey sövülecek çok adam var da gerek yok, sıkıldım.

Hiç yorum yok: