6 Aralık 2009 Pazar

Çıldırıyoruz !!! 2 - Sahada Hırsız Var!!!




Soruyorum abi tesadüfmü? Aziz Yıldırım'ın dünkü açıklamalarının ardından bugünkü Hüseyin Kapkaç'ın yaptıkları tesadüf mü? Olabilir mi? Şimdi bu seyirciye küfürden dolayı ceza gelse Hak mı?

Ya bi insan kötü hakem olabilir ama bu art niyet. Mesela nedir art niyet? Dakika 92 Kewell köşe gönderinin önünde top saklayıp oyunu soğutuyor bu artist te iyi hakemim edasıyla diplerine kadar gidip pozisyonu izliyor, açık seçik topa arkadan belediyeli oyuncu dokunuyor, ama Kewell'ın amacı oyunu soğutmak ya cezalandırıyo aklınca şerefsiz. kale vuruşu veriyor. Bu ne ya! GS hücumu direk vuruş oyun duruyor, takım oynamak gol atmak istiyor, baraj kurulmıycak, sarı kart gösterilmiycek, oyun hızla başlıyor hem de direk vuruş verilen yerin gerisinden, bu adam durduruyor oyunu ya! Futbol katili, bu faulü yanlış vermek değil bu futbolu katletmek. Bunu UEFA'dan izleseler bu hakeme nasıl düdük veriyosunuz deme ihtimalleri var. Yani faulleri yanlış yorumlamasını geçiyorum(geçemiyorum aslında lafın gelişi söylüyorum) ama mantalitesi de yanlış. Abartmıyım birinin uşağı değilsin ama Hakem hiç değilsin. Salaksın bi kere saplantılısın da, büyük takımın seyircisi önünde ezilmeyeceksin aklınca. Nerdeydin geçen sene Kadıköy'de acaba?

Hayır bu kadar rezil ilk yarının ardından toparlanıyoruz, süper olmasa da kazanacak futbolu oynuyoruz, Manisa maçı değil yani durum, şans biraz yanımızda olsa Elano hem gol atacak hem takımın havası yerine gelecek, olmuyor bir türlü, zorladığımız golü biraz şansla buluyoruz ama sonuçta hakediyoruz yani. Sonuç, Hüseyin Kaçak kaldıramıyor bu durumu, bir dünya sarı kart ve sıfırlanan moralle Antalya deplasmanına gidecek takım. Sonra diyeceğiz ki hadi İ.B.B maçında hakem dediniz Antalya'da ne oldu? Ulan takım tam kendine gelecek, tam oynadığının karşılığını alacak katliam başlıyo. Şimdi kim diyebilir İ.B.B 1 puanı haketti diye?

Tamam takım da hatalar yapıyo, hatta Rijkaard da, belki Arda yerine Kewell oyundan alınabilirdi, hem Arda'nın savunmaya olan katkısının fazla olması, hem de ileride topu daha çok tutacak bir ayak olması itibariyle. Daha önce de yazdım Nonda yokken sahada topu ileride tutamıyoruz ve rakip tehlikeli biçimde üzerimize geliyor, bu da böyle bir karambol golünü görmemizi kolaylaştırıyor işte. Baros dönene kadar topu ileride tutmamızın formülü Nonda'dır.

Ayrıca GS oyuncularının sinirleri yıpransa da defanstan dan-dun top çıkarma hakkı yok. Topu ayağımızda tutmamız gereken zamanlar, son dakikalar, defalarca başımıza gelmiş 1 golle maçı almakta zorlanmışız (ligde hiç alamamışsız) Sarp yanında 2 tane müsait takım arkadaşı varken topu taca vuruyor. Ya futbolcunun kabiliyeti sınırlıdır, pası düzgün veremez, ayağı sürter, ıskalar vs. bir şey demem ama pas vermesi gereken yerde topu dikmesin sağa sola, taca atma kolaylığına kaçmasın. Misal Leo Franco tek şansı aşırtma gol atmak olan Pana'lı futbolcunun üstüne koşarken elleri aşağıda koşmasın. Mesela geri pası oyuncular kaleye doğru atmasın (Bknz. Halilagiç Gs-BJK maçı).

Aydın da görsün 2 sn oyunu geciktirmekle bişey olmuyo. Bişey yapacaksan topun önünde falan dur, yavaş yavaş gerile, saçmalama.

Bir de dileğim var: GS, biraz da şanslı olsun ya! Rakiplerimiz oynamadan en az 4-5 maç kazandılar, biz ne zaman kötü oynasak puan kaybettik. (Mesela FB ve BJK hakettiği hangi maçı kaybetmiştir? Ama ben Eskişehir maçı ve bu maçı koyarım rahatlıkla. Tamam 2.yi atamadık sakin olamadık da rakibin attığı gollere bi bakalım ya!)Arda'nın o güzel şutu gol olsun mesela, Elano'nun kafası gol olsun mesela, hakem Arda'nın presle kazandığı ve 2. golü atacağımız pozisyonda faul çalmasın mesela. Maddeler artırılabilir.

Maç sonunda İ.Akın'ın olmamaısna şükredelim birazda. İlk yarı skor farklı olabilirdi vs. diye şeyler gevelemeyi düşünüyodum. İyi ki yoktu o ayrı ama şu anki ruh halimle bunları yazacak kadar objektif olamıyorum. Ek olarak kim ne kadar inanır bilemem ama maç 1-0 bitse de bu satırlarda ciddi biçimde H.Kapkaç eleştirileri okuyacaktınız.

Devre arası bir uyanış olmuştu aslında maça ruhsuz başlayanlar en azından bir mücadele göstermeye başladılar. Belki de hakemin saçmalaması takımın hırslanmasına sebep oldu, ama bu kadar saçmalanamaz. O düdüğü zamanında taşıyan, ucundan da olsa hakemin beynini, zihnini,kişiliğini bilen biri olarak söylüyorum

Hüseyin Göçek bu akşam hırsızlık yapmıştır. Allahından bulsun.

Benim canımı sıkan da kaybedilen 2 puan değildir. 2 şeydir. Birincisi bunun takımın dirilmesine engel olmasıdır, bu ölü toprağının devre arasına kadar sürmesini tetikleyecek olmasıdır. Rijkaard ve Elano eleştirilerinin artacak olmasıdır ve sonunda Rijkaard'ın yeter ulan, benden bu kadar demesine kadar olayın gitme ihtimalidir.
İkincisi de hakemin normal bir şekilde, gözü görmediğinden, hatalar yaptığı için değil de kendini tatmin etmek adına düdükler çalmasıdır.

2 yorum:

csyasoo dedi ki...

Belediyenin attığı golden önce kullanılan serbest vuruşun kullanıldığı yere bakın bi.Faul nerede yapıldı atış nerede kullanıldı.10 metre ilerden kullandırttı 'iyi niyetli' hakem

dt.ibo dedi ki...

Aynen öyle, ne ilginçtir ki, maç içinde taç atışında bile 2mt kımıldatmıyordu GS lı oyuncuları, geri gönderip duruyordu, oyun gecikiyordu böylece.