26 Ocak 2010 Salı

Kewell'ı Putlaştırmak #1



Kewell'ın sözleşmesinin dondurulması/feshedilmesi gündeme geldiğinden bu yana yazılanları çizilenler sıkça okudum. Yüksek oranda Galatasaray taraftarının, bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu düşündüğünü, Kewell kalsın da ikinci olsak da olur yaklaşımını güttüğünü söylemek yanlış olmaz sanırım.

Öncelikle Kewell'ı ele alalım. Takımdaki oyuncuların iç yüzünü bilmek imkansız ama taraftarın taparcasına sevdiği açık. Ki ben de bu taraftar kitlesine ait hissediyorum kendimi. Müthiş bir profesyonel, kilosuna dikkat eder, fazla kimseyle didişmez,liderlik vasfı olan. Ve bu gibi iyi insani yanlarının yanına çok iyi futbolcu olmayı ekleyebilen bir oyuncu. Vikipediye göre 64 maçta 27 golü var Galatasaray forması altında (bu arada futbolcu istatistiklerinin resmi sitede yer almaması da çok abes bir durum olarak gözüme batmış oldu?)

Komple bir futbolcu, komple bir insan Kewell anlıyacağımız. Peki bunlar yeterli mi Kewell'ın Galatasaray formasını giymeye devam etmesine? Duygusallığa bu derece yer var mı büyük kulüpleri yönetirken?

Bu bağlamda hissettiklerime başka bir yazıda değinmek istiyorum. Bu yazının öncelikli amacı Kewell'ın sözleşmesinin feshedilme ihtimalini fırsat bilip Galatasaray'a çamur atmak için fırsat bekleyen kurnazlara değinmek.

Bugün eski bir yönetici radyo programına katılmış saydırıyor. Yok Kewell'a bu yapılır mıymış? Yok sakatlandı diye adam gönderilir miymiş? Yeri gelmiş adam gıkını çıkartmadan stoper oynamış falan.

Birincisi çok özel bir durum söz konusu adam sakatlandı diye gönderilmiyor. Rijkaard muhtemelen Nonda'yı gönderip Atletico maçında Kewell'ı gol bölgesine yollamak niyetindeydi ancak Kewell'ın uzayacak sakatlığı Atletico maçı için bizi çaresiz bırakıyor. Muhtemelen Kewell'a sezon sonu Nonda zaten gidecek, sen de bu sezon oynayamıyacaksın, seninle sözleşme yenileyelim önümüzdeki yıl için demiştir. Anlaşılıp anlaşılamaması ayrı mesele. Kewell gibi bir profesyonelin de bu olayı anlaycağına eminim. Yarın bir gün bir röportajda kapağı gönderir art niyetli medyaya.

İkincisi, adamın arkasından feshedip sözleşmesini al paranı defol git de demiyor Galatasaray kulübü

Üçüncüsü ve en önemlisi, Kewell stoper oynamış da hayrına mı oynamış. Fazlasıyla karşılığını almış. Premier Ligde Galatasaray'ın verdiği parayı veren kulüp olsa gelir miydi Kewell Galatasaray'a. Evet fedakarlık yapmıştır, evet müthiş bir profesyoneldir, ama karşılığını da almıştır sonuçta. Arda'dan daha fazla yıllık ücret almaktadır Kewell. Onun yaptığı normaldir. Yapmayanlara alışmışız biz o yüzden abartıyoruz bu kadar. Servet geçen sene sakat sakat kaç maç oynadı, bu sene başında satılcak olduğunda kimse çıkıp kalsın demedi, Servet'e bu yapılmaz demedi. Diyeceksiniz ki kendi gitmek istedi. E Kewell'ın da kalmak istediğine dair bir emare göremiyorum ben.

Kongre öncesi Adnan Polat ve yönetimi yıpratılmak isteniyordu bu da koz oldu bazılarına. Ancak unutmasınlar Kewell'ı ne kadar seversek sevelim, Glatasaray sevgisinin Kewell sevgizinden büyük olduğudur...

Hiç yorum yok: