26 Şubat 2010 Cuma

Galatasaray 1 - 2 A.Madrid : Sağlık Olsun


Mevcut şartlarda olabilecek en iyi kadro ve oyun kurgusu ile sahadaydık. Konsantrasyonumuzu hemen hiç kaybetmediğimiz ve A.Madrid'i kalemize yaklaştırmadığımız bir ilk yarı izledik. Hatta rakip kaleyi de yokladık ciddi şekilde.

Ne yaptı peki Rijkaard bu kadar doğruyu sağlayacak? Öncelikle oyunu kendi sahamızda kabulendik, ancak bunu yaparken rakibe rahat alan bırakmadık, böylece orta saha civarında sadece rakip bekler ve stoperler oyun kurma şansına sahip oldu ki, bu sayede dikine ara paslar yerine şişirme toplarla kalemize gelmek zorunda kaldılar. Bu topları da Servet ve Neill'la rahatlıkla karşıladık. 35-40 dk. sürdü Flores'in bunu kavraması ve Simao, Reyes gibi oyuncuların orta sahaya gelerek stoperler yerine oyun kurmaya başlamaları.

Rahat bir ilk yarıdan sonra ikinci yarı biraz yüklenelim dediğimizde isabetli ve uzun toplarla 2 tane çok net pozisyon verince yeniden ilk yarıdaki gibi yaslanma ve alan paylaşmaya dönmek zorunda kaldık. Sonrasında efsane 3-2 lik Real Madrid maçındaki gibi bir taç atışında düşen konsantrasyonla 0-1 yenik duruma düştük malesef. Arda'nın direnişi ile skoru beraberliğe taşırken yavaştan kendine güvenen ve rakibi zorlayan bir oyun oynamaya ve oynadıkça da aslında A.Madrid'i zor duruma düşürmeye başlamıştık. Beraberlikten sonra da gole daha yakın taraf Galatasaray'dı ve rakip defansın bir hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Caner, Perea'nın elle müdahalesi sonrası yerden havalanan topa istediği gibi bir vuruş yapamayınca top kornere Caner'in sinir sistemiyse auta gidiyordu.

Evet, 90dk. boyunca belki 1 belki 2 defa işe yarayacak asistan hakemin gözü önünde Perea topa elle müdahalede bulunuyor ve asistan hakem o penaltıyı çaldıramıyorsa oyun yine eskisi gibi yönetilsin de hiç olmazsa hakemin pozisyonu kötüydü göremedi diye avunalım. Şimdi avunacak bir şey bulamıyoruz.

Ancak bu penaltının verilmemesi sonrası Caner'in gördüğü ilk sarı kart belki affedilebilir ancak 2 dk. sonra bile bile, göre göre ikinci sarı kartı alması affedilemez. Bu hatasıyla ilk maçın sorumlusu Caner ikinci maçta da takımını yakan adam olmuştur malesef. Ve Rijkaard artık kaç maç keserse kessin Caner'i ses çıkartmamalıdır.

Sonuç olarak Rijkaard ve takım elinden geleni ortaya koymuş, gerek rakibin saha içindeki kadro kalitesinin ağır basması gerekse futbol şanssızlığı yüzünden Avrupa Liginden elenmiştir.


Şu maçları izledikten sonra Nonda'yı aramamak mümkün değil tabii. Her ne kadar mevcut şartlarda iyi oynamış olsak da topu ileride tutabilecek rakip defans ile ileri uç arasındaki mesafeyi açabilecek bir oyuncumuz olsaydı A.Madrid'i çok rahat eleyebilirdik. Sonuçta Aceto'nun dediği gibi oldu. Yapılan hatalardan ders çıkartamayanlar bedelini ödemek durumunda kaldılar. Geçtiğimiz sezon stoper yokken Meira'yı satanlar, bu sene forvet yokken Nonda'yı sattılar ve iki sezondur başımıza gelenler ortada. Artık derslerini almış olmaları dileklerimizle...

Asıl üzücü olan bu mağlubiyetin Kasımpaşa maçına etki etme olasılığının yüksek oluşudur. Eğer bu maç kötü oynanıp 2-0 kaybedilse futbolcular hafta sonu kendilerini affettirmeye çalışacaklardı ancak geçen yılki Hamburg maçı misali elimizden dramatik bir şekilde kayan turun mutlaka hafta sonuna yansıması olacaktır. O yüzden belki de sezonun en kritik virajlarından birisidir Kasımpaşa maçı Galatasaray için. Hafta sonu taraftar takımına sahip çıkmalı ve bu hafta sonunun 3 puanla kapatılması için sahaya alabildiğine etki etmelidir.

İşin Fenerbahçe tarafına bakacak olursak, onlar da maça doğru bir kurguyla başladılar ve gerekenleri yaptılar şansları da yaver gidiyordu ki, Daum'un Bursa maçını oynamamışcasına yaptığı Guiza değişikliği yine rakip defansın öne çıkarak FB üzerinde baskı kurmasına ve yapılan bir hatayla da beraberliği yakalamasına sebep oldu. Daum Guiza'nın rakip defansı ne kadar geride tuttuğunu göremediği sürece daha çok maçı önde götürüp bırakır Fenerbahçe. Keşke bizde olsaydı da gol kaçırsaydı dedim bu geceki maçtan sonra valla.

Ne yapalım kiminin forveti yok oynatmaya, kiminin aklı yok sahada tutmaya. Sağlık olsun artık. Bu seneyi zirvede bitirelim de seneye Ş.Ligi'nde düşmeyelim bu hatalara inşallah.

Hiç yorum yok: