8 Şubat 2010 Pazartesi

Mehmet Özhas...


Arkadaş nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamakta güçlük çekiyorum. Kimdeir Mehmet Özhaseki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda Kayserispor ve K.Erciyesspor'un da onursal başkanıymış kendileri. Galatasaray maçından sonra kameraları görünce abuk subuk açıklamalar yapmaktan kendini alıkoymamış. Niye koysun ki? Söylediklerine bakılırsa pek kimseden korkusu yok. Nerelere güvendiği de aşikar sanırım. Ama bu kadar densiz açıklamaları yapma sebebi malesef belirsiz.
kendileri şöyle buyrdular kameralara karşı yaklaşık şöyle ifadelerde bulundu. "hakkımızı yemek isteyenlere gerekeni yaparız. Geçen sene Fenerbahçe maçında hakkımız yendi evelallah o arkadaşa formasını düdüğünü astırdık, akıllı olmazlarsa daha çok adama astırırız. Bunu yapacak gücümüz var bizi zorlamasınlar" yakında tam metin düşer internete, TVden izlerken aklımda kalanlar bunlar ve altı çizilecek olanlar.

Hangi hadsizlikle kameralar önünde açık açık bir hakemi(hatta herhangi bir vatandaşı) tehdit etme hakkına sahiptir? Daha önce astırdık yine astırırız, bunu yapacak gücümüz var derken kime/kimlere güvenmektedir? Asıl bu güvendiği insanlar acaba "çüş artık Mehmet böyle laf söylenir mi, gelme bi daha maça" der mi? merak ediyorum. Yakında öğreniriz ancak sonuçları çok ağır olmalı, o kadar ağır olmalı ki kimse çıkıp böyle bir konuşma yapmaya cesaret edememeli. Bilemiyorum belki de Tolga Özkalfa savcılığa şikayette bulunmalı çünkü açık bir tehdit var konuşmasında.

Birileri çıkıp benim de zaman zaman hakemler için ağır konuştuğumu düşünebilir ancak, eleştirmek, yerin dibine sokmakla, tehdit etmek, siyasi gücünü futbola müdahale etmek için kullanmak takdir edersiniz ki çok başka şeyler.

Kendisini bir daha futbolun içinde görmemek umuduyla...

Hiç yorum yok: