3 Şubat 2010 Çarşamba

Antalyaspor 2 - 1 Galatasaray : Ne Zaman Futbol Oynanacak?

Gazaintep maçı mı istisnaydı, yoksa rakip mi ayırt ediyorz bilemiyorum ama bu kadar kötü futbol oynamamızın bir açıklaması olmalı. O yoksa bir çözümü olmalı.
Yunanistan'ın Türk milli takımından evinde 4 yediği maç öncesi kaleci Nikopolidis ve bir kaç arkadaşının (Nikopolidis'in performansını hatırlarsınız) maçtan önceki gece alem yaptıkları iddia edilmişti Yunan basını tarafından, sahada yürüyecek halleri olmadığına vurgu yapılarak. Acaba bizim takımda Antalya'nın cazibesine kapılmış olmasın diye düşünmedim değil maçı izlerken. Sıkı bir maç trafiği öncesi felekten bir gece hesabı !
Mustafa Sarp'ın açık ara en kötü maçıydı mesela. Takım topu ileriye taşımaktan acizdi mesela. Top almak için kimse çabalamıyordu mesela. Yani Rijkaard'ın tercihlerini eleştirecek bile olsak, bu denli isteksiz, San Marino milli takımı havasında top oynamaya hakkı yok futbolcuların.
Ne yaptı Rijkaard farklı olarak? İlk yarı Neill ile Servet yer değiştirmişlerdi. Sağ kanatta Emre Güngör'e yer vermişti, ki bunu Caner'in hücum gücünden faydalanmak için yaptığını düşünüyorum. Maçın sonunda o kadar da gerekli olmadığını görmüş olduk ancak oynanmadan önce çok da mantıksız sayılmazdı. Orta sahada ise Ayhan ve Sarp'ı kullanmak istedi ancak şunu gördük ki Elano bu takımda olduğu sürece bu oyun kurma işine kimse kalkışmasın. Zira, yapamıyorlar. Bu adam yokken nasıl oynuyordukki diye düşünmeden yapamıyor insan. Oyuna girdikten sonra maçı çevirecek pozisyonu yaratmışt ki, Dos Santos engel oldu kendisine.
Evet, savunma ve orta saha kurgusu eleştirilebilir ancak hocanın vardır bir bildiği, başka bir maç için hazırlık yapıyordur diye düşünmek istiyorum. Bir de özellikle erken form tutmamak adına, sezon sonu düşünülerek takıma az yükleme yapıldığına inanmak istiyorum. Aksi takdirde Fenerbahçe'ye sadece transfer bazında değil maç seçme bazında da benzemeye başlıyoruz demektir ki bu da sezon sonu şampiyonluk hayallerimizin hayal olarak kalacağı anlamı taşır.
Aslında saçma sapan düdükler çalan, rakibin kasap gibi oynayıp her tehlike yarattığı pozisyonda Arda'yı indirmesine seyirci kalan hakeme laf söylemek isterdim ama takım sahada futbol adına pek bir şey ortaya koymadığından bu isteğimi başka maçlara saklıyorum. Çünkü eminim devam edecek bu tavırları. Bu kadar sakat sadece Galatasaray sağlık ekibi yüzünden değil, aynı zamanda top oynatmamaya çalışan ekiplerin sertliğine bu kadar prim veren hakemler yüzünden oluyor.
Hafta sonu, bize son üç maçtaki futbolu unutturup yeniden umutlanmamızı sağlayacak futbolu izlemek istiyoruz artık. Ankaragücü maçına iklim dedik, Denizli maçına, konsantrasyon dedik e Antalya maçı kaza olsun ama artık yetsin.

Hiç yorum yok: