6 Temmuz 2010 Salı

Güle Güle Keita



Doğrudan fikrimi söyliyeyim Galatasaray doğru bir iş yapmıştır. Gelen yabancılara o kadar bonservis ödüyoruz sonrasında bedavaya ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar, hatta bazen üzerine para bile veriyoruz göndermek için diye hayıflanmıyor muyduk?

29 yaşındaki Keita'yı 1 sene daha oynatsak seneye 4m Euro veren bulamazdık. Bizim gibi kulüpler için ederini bulan oyuncu satılmalı. M.Topal'ı Euro2008 sonrası satmadık 7m Euro'ya da ne oldu, hem oynayıp bize katkı yapmadı, hem de daha az bir bonservisle elden çıkardık. Değerini bulanı satmalıyız ki alttan yenisini yetiştirelim. Yurt içinde dışarı satabileceğimiz potansiyel oyuncuları biz alalım.

Arda'yı da satmadık, daha da 10m Euro veren olmaz bundan sonra. satsaydık da yeni bir Arda çıkarsaydık olmaz mıydı alt yapıdan? Arda gitmediği sürece o bölgeye birini yerleştirme şansımız var mı? yok. O zaman 4-5 tane Denizlispor'a 3-4 tane Orduspor'a 2-3 tane Beylerbeyi'ne diye dağıtırız altyapıyı. Ancak yukarıyı satarak yer açabilirsek alttakilerin parlama şansı da o kadar çok olur. Bir de Porto misali bir kaç oyuncumuz iyi performans gösterirse GS altyapı patentli daha basit oyuncuları bile 3-5m Euro'ya elden çıkarabiliriz.

Buraya kadar işi ticari olarak değerlendirdik. Bunun yanında oyuncu kalitesi olarak da Keita'nın elden çıkarılması yanlış değildir kanımca. İyi futbolcu evet, ama takım oyuncusu değil, olamaz da. 1-0 önde götürdüğümüz bir çok maçta oyunu koparacak fırsatlarda mesafe tanımadan şut çekmiştir kendisi. Verdiği pas gol olduğunda golü atan arkadaşına değil tribüne koşup kendi göğsünü yumrukamıştır. BEN demiştir hep. Ve Sami Yen'de harikalar yaratırken Antalyaspor maçı hariç deplasmanlarda yokları oynamıştır.

Gidişiyle gelen para eğer Dos Santos'un bonservisine harcanacaksa çok akıllıca olur. Kendisininde vurguladığı gibi sağ kanatta daha başarılı Dos Santos. Rijkaard'ın da sevdiği tipte bir oyuncu. Ayrıca Arda kalacaksa solda Arda Sağda Keita, total futbolu unutmak lazım. Elano da satılıp gelen paralarla diğer transferler finanse edilebilir.

Diyelim ki Dos Santos'u alamadık, Elano'nun da bayıldığımız milli takım performansını Keita'nın bölgesinde oynayarak sergilediğini unutmayalım. O zaman Elano kayar o bölgeye. Yani 8m kazanıp daha iyi bir takım oyunu oynama şansımız da mevcut bu gidiş sonrası. O yüzden hemen yönetime ve Adnan Sezgin'e sallamaya gerek yok. Ha onlara sallamak için çok sebep var ancak bu o sebeplerden biri değil bana göre.

Hiç yorum yok: