26 Temmuz 2010 Pazartesi

Transfer Meselesi ve Galatasaray Geleceği



Öncelikle bu hafta içi artık forvet mi olur orta saha mı olur yıldız mı olur savaşçı mı olur bilemiyorum ama bir transfer geleceğini düşünüyorum. Yüksek ihtimalle de biraz ismi duyulmuş, şu ana kadar ki transferlerden daha fazla ses getirecek bir transfer bekliyorum. Forma tanıtımının internetten yapılacak olması ne kadar şehit haberleriyle ilişkilendirilse de, biraz da modern çağa ayak uydurmak, diğer büyük kulüpleri örnek almak amacıyla bu işe soyunulduğuna inanıyorum.

Yönetim kurulunda ağırlığı olan isimlerden Yiğit Şardan bilindiği üzere ülkenin en büyük reklam ajanslarından birinin patronlarından ve o geldiğinden bu yana, reklamlarımızda, tanıtımlarımızda, pazarlama stratejimizde ciddi bir gelişme var. Şampiyonluk günü satışa çıkan formadan tutun da beklenti yaratarak ürünleri piyasaya sürülmesi stratejisiyle ciddi anlamda forma satışı patlaması yaşanması, GS Bonus, GS Mobile reklamlarının başarısı vs. altındaki önemli isimlerden biridir Yiğit Şardan (Benim tahminimce). Çünkü en iyi yaptığı iş budur. Servetini yaptığı iş de budur.

İki yıldan beri süregelen bu gelişimi göz önüne alırsak ses getirecek bir transferi duyurmak için en iyi zamanlamadır bu hafta. Yeni formalar tanıtılacak, yeni transfer bu formalardan birini giyerek sözleşme imzalayacak ve forma satışı patlaması beklenecek.

Her ne kadar maddi olarak iyi bir strateji olsa da lige hazırlanma anlamında tabii ki biraz zayıf bir hamle. Yıllardaır futbol izleyen biri olarak hazırlık kampını kaçıran futbolcuların (özellikle bizim alabildiklerimizin) iyi bir performans gösterdiklerine şahit olamadık malesef.

Yine de umutla beklemedeyiz şu an. Artık forvet mi gelecek, orta saha mı, defans mı, hepsi mi? Bana kalırsa, öyle bir isim gelmeli ki takımda kimse ona ses çıkaramamalı. Sadece lider özellikli oluşuyla değil, yeteneğiyle, profesyonelliği ile de herkesin hayran olacağı bir oyuncu olmalı.

Muhtemelen gençbir oyuncu da bunu sağlayamaz. Çok yetenekli de olsa Hazard dahi gelse Arda ile çayışır mesela. Ama Guti gibi, Deco gibi(haberler inşallah doğrudur) , bizim çocukların hayalini kurduğu takımlarda 1 sezondan fazla top oynamış, hayalini kurdukları kupaları kazanmış bir oyuncu gelirse eğer, maddi olarak ne götürüsü olursa olsun takıma yapacağı katkı üst düzey olacaktır. Öncelikle en önemli katkısı Arda'yı rahatlatmak ve ona yol göstermek olacaktır. Yetenek olarak Arda'nın gerisinde (hatta iq ve kişilik olarak da ) olan Emre'yi Hagi'nin nasıl yetiştirdiğini hatırlayın. Arda'nın ise önünde ona yol gösterebilecek sadece Hakan Abisi vardı ve biz de kızıyoruz şimdi neden ona benzedi diye. Çok genç yaşta takım kaptanlığının yanında sahada takımın en fazla yaratıcılık beklediği, sıkıştığı anlarda topu attığı oyuncu oldu. Ve yanında onun geçtiği yollardan geçen , hayranlık duyabileceği klimse olmadığından, hep zorladı, hep zorladı sezon boyunca. İki sezondur da böyele ve işe yaramadıkça sinirlendi agresifleşti.

Yönetimse malesef bunu seyretti. Tamam gelecek vaat eden futbolcu alalım ama, Neill ya da Kewell'dan başka, sonuca net etki edecek. Arda'nın da sıkıştığında topu verebileceği, sahada kendini yalnız hissetmeyeceği bir oyuncuya şiddetle ihtiyacımız var.

Sadece Arda açısından da değil, futbolcularını özgür bırakan, onların profesyonel davranma konusunda yeterli olgunluğa eriştiğini, mental olarak nereye koşmaları, nereye pas atmaları gerektiğini bildiğini varsayan Rijkaard'ın da böyle bir saha içi yardımcıya ihtiyacı var. Öyle ki topla çıktığında Servet'i fırçalasa, Servet'in ses çıkaramayacağı birisi olmalı. Arda'ya azarlasa neden pas vermiyorsun oyunu hızlandırmıyorsun diye Arda'nın ses çıkaramayacağı.

Böyle bir futbolcumuz olursa şayet çok başarılı bir sezon bizi bekliyor, yok yine gençler, yeniden yapılanma vs. izleyeceksek sabrım var ama beklentim yok malesef. O gençlerin sadece oynayarak tecrübelenmelerini beklemek yetersiz. Çünkü burası La Liga ya da PL değil. Onlara sahada futbolu öğretecek biri de lazım, kulübenin yanında.

Böyle bir futbolcu hem Arda'yı, hem Rijkaard'ı, Hem yönetimi, hem de Galatasaray'ı kurtarır. Böyle bir topçu da bu hafta açıklanmazsa daha da açıklanmaz.

Hiç yorum yok: