29 Temmuz 2010 Perşembe

Futbol mu bu! : Galatasaray 2 - 2 OFK Beograd



Galatasaray'ın acilen bir felsefeye karar verip uygulaması lazım. Allah ne verdiyse koşturacakmıyız yoksa alanımızı mı savunucaz, hücuma paslaşarak mı çıkacağız ayağına alan 5 adam çalımlayıp mı asist yapacak bir karar versinler o zaman daha başarılı olacağız. Yoksa 1 oyuncu alanını savunurken öbürü her yere koşturursa orta saha delik deşik olurken Barış aga çıkıp e ben çok koşuyorum, her yere basıyorum demeye, bu takımın orta sahası da geleni geçeni buyur etmeye devam edecektir.

Koskoca Galatasaray'ın tek hücum alternatifi ver sağ kanada Serdar Özkan çalımlasın orta yapsın, ver sol kanada Arda çalımlasın orta yapsın/şut çeksin, tekrar ver sola Pino adam geçsin pas versin. Şüphesiz ki olması gereken bu değildir ancak gerçekten takıma hücum alernatifi yaratacak (Arda'dan başka) ortada da bir oyuncu şart. Yoksa Belgrad'da galip gelsek bile bu sezon çile dolu geçecek.

Bir kaç cümle de kale için. Nezih Ali Bololu'na yalvarıyorum şu Ufuk'u adam etsin ve biz Aykut'tan kurtulalım. Yediğimiz ilk gol öncesi rahatlıkla çıkıp sahip olması gereken pozisyonu seyrederek topun kale önümüzde dolanmasına sebep oldu. Oradan çıkan saçma bir serbest vuruş da maçı buralara getirdi.

Maç öncesi babamla yaptığımız telefon görüşmesinde "inşallah 4-5 atarsınız" dediğinde "inşallah zor bela eleriz de transfer konusunu adam akıllı ele alır yönetim. 4-5 atarsak biz böyle iyiyiz demelerinden korkuyorum "demiştim de bu kadar dememiştim.

Hayırlısı olsun artık...

2 yorum:

Ozan dedi ki...

şimdi herkez rijkaarda kızıyor ama elinde bu orta saha var yapıcak birşey yok cana formda değil musa desen o da
elindeki formda ama mücadele etmeyen üçlü bu olduğu için böyle oldu yalnız bu maçta patlamazlar diye bekledim ama patladırlar yok biz bu sezonda barış ayhan sarpla girersek birşey değişmez suç rijkaarda değil orta saha dökülürken izleyen yönetimde

dt.ibo dedi ki...

Ben kızmıyorum Rijkaard'a. Hatta 3 sene daha şampiyon olmasak Rijkaard başımızda olsun önemsemem, ancak bu sene de şampiyonluk gelmezse Rijkaard gönderileceği için başarılı olmak zorunda takım(Şampiyon olursak da kalacağı garanti değil).

Ancak sabretmemizi sağlayacak bir futbol felsefesini de görmek istiyorum artık sahada. Mücadele, savaşma, aslanlar, kaplanlar edebiyatı değil, akıllı top oynansın istiyorum.